Hello 2021!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het is tweeduizendeenentwintig! Veel beroerder dan het vorige jaar kan het toch haast niet worden? Laten we hopen dat we corona onder de knie krijgen en elkaar eindelijk weer normaal mogen begroeten en knuffelen.

Ik wens iedereen een normaal 2021!

Voor het nieuwe jaar heb ik een aantal financiële doelen gesteld. Niet te veel, en zeker niet te onrealistisch anders liggen de doelen tegen Blue Monday al in de prullenbak.

Snijden in de vaste lasten

Het eerste doel is verder te besparen op de vaste lasten. Er is vorig jaar al een beetje in gesneden maar op het vlak van verzekeringen en abonnementen kan het mes er nog flink in. En ook het contract met de energieleverancier moet tegen het licht.

Verder aflossen

Het tweede doel is de hypotheek verder af te lossen. Als de rente gelijk blijft, betekent dat dat ik aan het einde van het jaar een kleine € 19.000 euro heb afgelost. Is de rente in september lager dan nu betaal dan wordt het iets meer. Is de rente hoger, dan wordt het wat minder.

Starten met investeren

Het derde doel is beginnen met investeren. Door het snijden in de uitgaven en de baan van mijn vrouw zou er geld over moeten blijven. Dit geld wil ik aan het werk zetten maar niet voordat ik mij verdiept heb in de materie. Ik heb het boek De schitterende eenvoud van indexbeleggen in de kast staan en al twee keer gelezen. Ik denk dat ik hem nog maar eens lees. Of zijn er betere boeken te lezen? Tips zijn welkom.

Wekelijks bloggen

Het vierde doel is elke week een bericht publiceren. Dat helpt me gemotiveerd te blijven voor de bovenstaande doelen maar ik leer ook veel van het uitschrijven van mijn gedachten en de reacties daar op. Een aandachtspunt is nog wel mijn schrijfvaardigheid. Ik zou graag sneller en beter willen schrijven.

Reisplan maken

Het laatste, maar misschien wel het meest belangrijke doel is het maken van een plan voor mijn reis naar financiële onafhankelijkheid. Tot nu toe heb ik alles nogal freewheelend gedaan. Dat kan, maar het helpt niet om gefocust en gemotiveerd te blijven. Dit jaar wil ik daarom voor mijzelf helder hebben waarom ik financieel onafhankelijk wil worden en hoe ik dat denk te bereiken.

4 gedachten over “Hello 2021!

 1. Beste wensen Chris!
  Mooie doelen ook en ik ben ervan overtuigd dat je dit ook gaat halen dit jaar! Qua investeren. Probeer het gewoon met 50 euro per maand in een investering waar je achter staat en kijk wat je ervan vind. Zie het als “speelgeld” om te oefenen. De stappen daarna worden makkelijker!

  1. Bedankt Luxe of Zuinig!

   Op andere blogs zie ik die strategie ook vaak, klein beginnen en dan opschalen. Toch pak ik het liever wat planmatiger aan.

 2. Misschien zijn de boeken “the simple path to wealth” en “miljonair met een gewone baan” wat voor je. Simpel, makkelijk te volgen en in principe alles wat je nodig hebt.

  1. Bedankt voor de tip Uitklokken. Het boek Miljonair met een gewone baan heb ik al eens in huis gehad. Helaas moest ik het eerder terugbrengen naar de bibliotheek dan dat ik het uit had. Het las wel lekker weg dus ik ga die zeker nog eens lenen.

   Het boek van Collins kan ik helaas niet in de bibliotheek lenen. In principe schaf ik geen boeken meer aan tenzij ik zeker weet dat het een must have is.

Geef een reactie