Ik verlaagde mijn mobiele kosten met 50%

witte wolken en blauwe lucht boven zee

Zo, de kop is er af. Ik blog nu al een paar maanden over mijn reis naar financiële onafhankelijkheid maar had nog geen verlaging van de uitgaven gerealiseerd. Tot nu. Het vrij dure abonnement van KPN voor mijn mobiel is vervangen door een abonnement van Youfone. En dat ging heel simpel.

Abonnement bij KPN

Het abonnement dat ik bij KPN had, liep sinds 2018. De twee jaar daarvoor had ik ook al een abonnement bij KPN. In totaal ben ik dus vier jaar klant geweest van KPN.

Over de dienstverlening van KPN heb ik niets te klagen. Het bereik was altijd goed. Geen problemen gehad. Maar ja, die prijs hè. De eerste twee jaar waren het ergst. Ik betaalde toen €27,50 per maand. Ik weet niet wat toen gangbare tarieven waren, maar ik ben bang dat ik toen ook al de hoofdprijs betaalde.

Bij het aflopen van dat abonnement nam ik een iets gunstiger abonnement. De afgelopen twee jaar betaalde ik nog ‘maar’ €15,00 per maand. Dat was dus al bijna een halvering van de kosten. Volgens het contract was dat tweede abonnement overigens duurder. De werkelijke prijs was €25,58. Van die prijs ging gelukkig €5,12 af vanwege een doorlopende korting en nog eens €5,- omdat mijn vrouw ook een abonnement bij de KPN heeft.

Maar goed, €15 euro per maand voor een mobiele telefoonabonnement… dat moet goedkoper kunnen.

Overstappen

In een Excel-sheetje houd ik al een tijdje bij hoeveel minuten ik elke maand bel en hoeveel mobiele data ik elke maand consumeer. Dat blijkt erg weinig te zijn. Met een abonnement van 200 minuten en 2Gb kan ik ruimschoots uit de voeten.

Op bellen.com heb ik vervolgens gekeken wat voor abonnementen er op dit moment zijn. Daar kwam Youfone als goedkoopste aanbieder bovendrijven. Voor slechts €7,- per maand kan ik de komende twee jaar per maand weer 200 minuten bellen en 2Gb data verbruiken. Ok, daar komt eenmalig €15,- bij voor aansluitkosten. Het gemiddelde maandbedrag komt daarmee op €7,63.

In een paar minuten tijd heb ik nu meer dan 50% bespaard op mijn mobiele abonnement!

Heb jij je mobiele abonnement al eens tegen het licht gehouden?

Foto door Paul Csogi.

3 gedachten over “Ik verlaagde mijn mobiele kosten met 50%

  1. Mooie besparing! Mijn mobiele telefoon is iets waar ik niet meer op bespaar. Dat heb ik in het verleden gedaan (zowel goedkopere telefoon als een kleiner abonnement), maar daar werd ik ongelukkig van.

    1. Besparen op de telefoon doe ik (voorlopig?) ook niet. Ik vind mijn iPhone te fijn.

      Qua hoeveelheid data en minuten heb ik niet bespaard maar afgestemd op de praktijk. Als ik in de toekomst meer nodig heb neem ik een uitgebreider bundel. Ik denk dat ik ook ongelukkig zou worden van een te beperkte bundel.

  2. Zeker, in het verleden had ik sim only abbo’s van 3 euro. Dat red je tegenwoordig bijna niet meer door de internet bundels die je toch wel nodig hebt. Maar inderdaad rond de 7 euro is de richtprijs voor de bundels die jij ook hebt en waar de meeste mensen ruimschoots voldoende aan hebben!

Geef een reactie