Over mij

Noem mij Chris. Ik ben een man van middelbare leeftijd. Tot voor kort had ik nauwelijks besef van mijn financiën. Er kwam altijd wel geld binnen en aan het einde van de maand was het op. Zo simpel was het. En soms moest er een grote uitgave gedaan worden waarvoor ik eigenlijk het geld niet had.

Gelukkig werk ik al jaren als freelancer en bouw ik daar een buffer op voor als het zakelijk even tegenzit. En als je dan privé wat krap zit? Dan spreek je toch gewoon die buffer aan?

Hmm. Dat klinkt een beetje als die reclame van ergens in de jaren tachtig. Manlief maakt zich zorgen om zijn financiën waarop vrouwlief zegt: Dan verkoop je toch gewoon de boot?

Het roer moet dus om

Sinds kort volg ik een aantal blogs die gaan over besparen, zuinig leven, consuminderen en financiële onafhankelijkheid. Met name de blogs over financiële onafhankelijkheid spreken mij enorm aan. Het idee dat je zoveel financiële middelen hebt dat je niet meer hóéft te werken… Wauw!

Op dit blog verschijnt elke maandag een bericht over mijn reis naar financiële onafhankelijkheid. Met een beetje geluk kan het ook jou helpen financieel onafhankelijk te worden.

Chris